Cadouri de Paște – haine și accesorii românești

Cadouri de Paște – haine și accesorii românești
De ce se poartă haine noi de Paşte și de ce e ideal să le oferi cadou?

Ştiai că se spune că de Paşte trebuie să porţi haine noi? Te-ai întrebat vreodată de unde porneşte această tradiţie?

De multe ori, obiceiul este atribuit începuturilor creştinismului, când cei care se botezau în timpul slujbei de Paşte erau îmbrăcaţi în alb. Veşmintele albe erau purtate întreaga Săptămână Luminată ca simbol al noii vieţi. Cei deja botezaţi nu purtau haine albe, ci haine noi, pentru a arăta că împărtăşesc noua viaţă a lui Hristos.

Tocmai de aceea, astăzi, se spune că în Duminica Învierii trebuie să purtăm haine curate şi noi, care simbolizează reînnoirea trupului şi a sufletului, care ne vor aduce sănătate şi noroc.

Tradiţia purtării de haine noi cu prilejul Sărbătorilor Pascale nu este specifică doar ţării noastre, ci este întâlnită în multe regiuni creştine. La noi, fiecare zonă a adaptat după cum a crezut de cuviinţă ideea, unele regiuni impunând anumite obiecte vestimentare, cum ar fi o cămaşă nouă purtată de femei şi o pălărie nouă pentru bărbaţi. Mai multe detalii despre hainele tradiţionale de Paşte poţi citi într-unul dintre articolele noastre mai vechi, aici.

Haine româneşti de la ColorEscu, cadouri româneşti perfecte de Paşte – uite cum să le alegi

Tradiţia confirmă, aşadar: cu ocazia Sărbătorilor Pascale, e timpul să ne reînnoim garderoba. Mai mult, Paştele ne oferă o ocazie bună să dăruim şi cadouri celor dragi. Iar hainele cu design românesc de la ColorEscu pot fi soluţia potrivită şi pentru tine, dar şi atunci când cauţi cadoul potrivit. Uite un ghid al lor, ca să ştii cum să le alegi şi să le oferi în dar.

Tricouri cu simboluri româneşti

Ideale pentru a fi purtate la masa de Paşte, tricourile cu design inspirat din simboluri tradiţionale româneşti, reinterpretate în cheie modernă, pot fi, cu siguranţă, şi cadoul potrivit pentru cei dragi, de la fraţi şi surori, până la părinţi, socri, unchi sau mătuşi.
tricou Motive Tesute


Mai mult, sunt darurile ideale şi pentru apropiaţii tăi care lucrează sau trăiesc în străinătate şi care petrec Paştele în ţară: prin aceste tricouri, le dai în dar o mică fărâmă de spirit românesc pe care o pot lua, apoi, cu ei peste hotare.

Tricoul Motive Ţesute pe alb, de damă sau de bărbat, Motive Ţesute pe negru sau tricoul Infinitul, pe albastru, sunt doar câteva dintre opţiunile pe care le ai la dispoziţie.

Tricou Simbol Tradiţii


Mai mult, pentru un plus de feminitate, un cadou perfect pentru femeile din viaţa ta poate fi şi Tricoul Asimetric Simbol Tradiţii sau Tricoul cu croiala lungă Simboluri Româneşti

Tricouri cu mesaje amuzante...sau nu

Simpatice, amuzante şi, cu siguranţă, inspirate, tricourile cu mesaj pot fi purtate la orice ieşire relaxantă (şi relaxată) cu prietenii sau familia – un picnic în parc sau o ieşire la munte cu prilejul mini-vacanţei de Paşte – şi sunt, de asemenea, şi cadoul perfect pentru prietenii sau membrii familiei care iubesc jocurile de cuvinte.
tricou Om Bun


Dacă ai un Om bun în viaţa ta (vezi şi modelul de damă aici), de ce să nu îi spui acest lucru cu un cadou potrivit de Paşte? Domnii şi doamnele din viaţa ta merită, la rândul lor, daruri originale. Ai Unul şi bun? Fie că e fratele tău, prietenul tău cel mai bun sau tatăl tău, surprinde-l cu tricoul dedicat lui. Ştii un Gică contra care ţine la glumă? Avem tricou şi pentru el :)

Tricou Escu


Pentru cadouri de Paşte în pereche, dar ceva mai „cumpătate” în mesaje, poţi alege tricourile NOI (model de damă şi de bărbat) sau Escu (model de damă şi de bărbat).

Tricouri cu personaje istorice sau de poveste

Pentru toţi cei dragi pasionaţi de istorie sau pentru cei care iubesc să citească, tricourile ColorEscu inspirate din personaje (reale sau imaginare) sunt cadoul românesc perfect de Paşte.
Tricou Romania Revolutionara


Astfel, pentru femeile puternice din viaţa ta, tricoul România Revoluţionară poate fi darul potrivit, iar pentru bărbaţi, tricoul Decebal. Nici cu Mama Zmeilor şi Zmeul Însuşi nu vei da greş, mai ales că lor le poţi adăuga şi modelul Pui de Zmeu pentru copii.
Tricou Decebal


Tricouri cu simboluri tradiţionale inspirate din cultul zoologic 

Spiritul românesc se reflectă, adesea, şi în simboluri din cultul zoologic. Lupul Dacic, de exemplu, este unul dintre cele mai cunoscute. Îl găseşti în tricouri ColorEscu pe alb (de bărbat şi de damă), pe bleumarin (de bărbat şi de damă), sau chiar în combinaţia negru – galben (de bărbat şi de damă). Mai mult, dacă vrei să îmbini ideea unui personaj mitologic cu forţa simbolului lup, poţi oferi drept cadou pentru el un tricou Dac Lup, iar drept cadou pentru ea, un tricou Lupoaică.

Tricou Lupoaica
Zimbrul este un alt simbol românesc care îţi poate completa garderoba cu ocazia sărbătorilor pascale sau care poate funcţia drept cadou românesc de oferit celor dragi. Îl găseşti pe albastru sau pe negru.

Tricou Zimbru


Bluze cu mânecă lungă şi hanorace

Să recunoaştem: oricât de târziu ar fi sărbătorit Paştele (iar anul acesta, Paştele ortodox este celebrat pe 16 aprilie), tot va fi vreme de primăvară. Ceea ce înseamnă că s-ar putea să fie mai răcoare decât te aştepţi – fie pentru că-l petreci la munte, unde e mai răcoare, fie pentru că te duci să iei lumină, iar nopţile de primăvară nu sunt cele mai călduroase.
Bluza ColorEscu


Tocmai de aceea, o bluză cu mânecă lungă sau un hanorac pot fi atât „noutatea” ta din garderobă, cât şi cadoul românesc pentru cei dragi pe care îl cauţi.

Alege dintre modele precum Bluza Suflet Românesc cu fermoar (vezi aici şi modelul de damă), bluza ColorEscu cu fermoar sau hanoracele Aripi Româneşti (de damă şi de bărbat).
Bluza Suflet Romanesc


Nu uita să arunci un ochi şi la bluzele dedicate fetelor şi femeilor, numai bune de dat cadou de Paşte sau de purtat ca haină nouă cu ocazia Sărbătorilor Pascale – bluza Coloană, bluza Mândră şi bluza Furcă de Tors.
Bluza Coloana


Şi-am încălecat pe-o crenguţă înflorită,
Şi v-am spus o poveste meşteşugită,
Despre ce haine noi să luaţi,
De Paşte să le purtaţi,
Să v-aducă sănătate,
Bucurii, noroc în toate.

Suport clienți Luni-Vineri: 10:00-18:00

0770.949.155 comenzi@colorescu.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost sters din favorite!