Cum se sărbătoreşte dragostea în 9 ţări de pe mapamond și ce idei de cadouri pentru îndrăgostiți poți avea

Cum se sărbătoreşte dragostea în 9 ţări de pe mapamond și ce idei de cadouri pentru îndrăgostiți poți avea
Fără doar şi poate, Valentine’s Day este, astăzi, una dintre cele mai cunoscute sărbători ale iubirii. Însă nu este singura. Aşa cum noi, românii, avem, în tradiţiile noastre, o sărbătoare specială dedicată dragostei – Dragobetele, pe 24 februarie – aşa şi alte ţări din întreaga lume celebrează iubirea cu propriile zile speciale. Cu fiecare dintre aceste ocazii se oferă cadouri pentru îndrăgostiți.

În acest articol, descoperim câteva dintre ele şi ne gândim cum ar fi să sărbătorim iubirea ca în 9 ţări din întreaga lume sau, cel puţin, să ne inspirăm pentru a ne face luna iubirii cât mai frumoasă. De asemenea, vă dăm și idei de cadouri românești pentru îndrăgostiți.

Argentina o săptămână întreagă de dragoste și cadouri pentru îndrăgostiți

Ziua indragostitilor in Argentina

Pentru argentinieni, iubirea se celebrează o dată pe 14 februarie, apoi timp de o întreagă săptămână – numită Săptămâna Dulceţii – între 1 şi 7 iulie, moment festiv care se încheie cu Ziua Prieteniei. Cu prilejul acestei sărbători, se dau cadouri dedicate - dulciuri şi ciocolată prietenilor, persoanelor iubite şi membrilor familiei.

Tricouri Simbol Romania


Noi zicem că dacă tu şi jumătatea ta ar trebui să alergaţi, timp de şapte zile, distribuind dulciuri tuturor persoanelor dragi, aţi avea nevoie, fără doar şi poate, de îmbrăcăminte rezistentă la efort, cum sunt tricourile de sport din material tehnic Simbol Tricolor – pentru ea şi pentru el – ca să faceţi faţă tuturor evenimentelor desfăşurate de-a lungul unei săptămâni. 

Brazilia - „Dia dos Namorados” – iubire și cadouri pentru îndrăgostiți în iunie

Ziua indragostitilor in Brazilia

În Brazilia, dragostea nu se sărbătoreşte de Valentine’s Day, pe 14 februarie, ci de Ziua Îndrăgostiţilor „locală”, numită „Dia dos Namorados”, pe 12 iunie (un fel de Dragobete al nostru). De ce atunci? Deoarece este ajunul zilei Sfântului Anton, sfânt recunoscut pentru faptul că binecuvânta cuplurile, urându-le căsnicii fericite şi prospere. Pe 12 iunie, cuplurile îşi oferă cadouri pentru perechi – flori, ciocolată, o întâlnire romantică. Ziua este una festivă – casele şi străzile sunt înfrumuseţate cu decoraţiuni, iar în oraşe sunt organizate parade şi carnavaluri.

Hanorace Aripi Romanesti


Pentru că Brazilia este un pic mai departe, ar trebui să porniţi la drum purtând, fiecare, câte un Hanorac Aripi Româneşti – pentru ea şi pentru el – tematic, numai bun pentru o aventură care începe cu un zbor. Apoi, când ajungeţi la carnavalurile locale, tricoul Suflet Românesc – pentru el şi pentru ea – sunt ţinuta perfectă, cu stropul de culoare de care aveţi nevoie ca să vă bucuraţi de moment. În plus, un set de cadouri tradiționale vă scot mereu în evidență.

Tricouri Suflet Romanesc


Știți când se oferă cadouri pentru îndrăgostiți în China?

Ziua indragostitilor in China

Chiar dacă Valetine’s Day i-a cucerit şi pe chinezi, aceştia îşi păstrează şi propria zi dedicată iubirii – Festivalul Qixi, sărbătorită în a șaptea zi a celei de-a șaptea luni lunare - de obicei în august. Tradiţia porneşte de la o veche poveste chineză, ce are la bază o poveste tragică de dragoste dintre doi iubiţi transformaţi în stele şi separaţi de Calea Lactee - Zhinu (țesătoarea cerească, simbolizând steaua Vega) şi Niulang (văcarul, simbolizând steaua Altair). Conform legendei, cei doi iubiţi, blestemaţi să stea despărţiţi pe cer tot timpul anului, se întâlnesc o dată pe an, în a șaptea zi a celei de-a șaptea luni lunare.

Bluza Coloana

Frumoasa legendă chineză ne aduce aminte şi de legendele româneşti care au în centru Soarele şi Luna. Găsiţi ambele corpuri cereşti imprimante delicat pe Bluza Coloană – pentru ea şi pentru el – haine numai bune de idei de cadouri pentru îndrăgostiți.

Danemarca... se ţine de glume

Ziua indragostitilor in Danemarca

Danezii au preluat Valetine’s Day, însă i-au dat propria culoare acestei sărbători. Pe 14 februarie, nu trimit cadouri pentru îndrăgostiți, ci scrisori glumeţe – gaekkebrev – persoanelor pe care le admiră. Hârtia este tăiată în formă de floare de primăvară, iar expeditorul scrie o rimă sau un poem, semnând scrisoarea cu puncte, nu cu numele lor (câte un punct pentru fiecare literă din nume). Dacă destinatarul ghiceşte cine i-a trimis scrisoarea, acesta va primi un ou de Paşte de la expeditor – de obicei de ciocolată – în duminica Paştelui. Dacă nu, cel care a scris scrisoarea trebuie să primească un ou de la destinatar.

Tricouri Jupan Jupaneasa


Mai în spirit de glumă, mai în serios, tricourile Jupân şi Jupâneasă se potrivesc perfect atmosferei daneze şi, mai mult decât atât, vă ajută să rămâneţi şi sub pseudonim, ca să nu vă ghicească nimeni numele. Tot sub pseudonim vă ajută să sărbătoriţi ziua îndrăgostiţilor şi un alt cuplu de tricouri – Un Domn şi O Doamnă – idei de cadouri românești pentru perechi.

Tricouri Un Domn O Doamna


Germania – purceluşii, simbol al dragostei

Ziua indragostitilor in Germania


O altă ţară care a adoptat Valetine’s Day, dar i-a adus ceva original este Germania. Aici, alături de ciocolată şi flori veţi găsi şi... purceluşi, simbol al norocului, dar şi al dragostei carnale. Aşadar, îndrăgostiţii îşi oferă cadou unii altora purcei, în diverse forme, de la jucării de pluş la mici ornamente sau chiar la forme din ciocolată.

Tricouri Simbol Lup


În România, simbolul loialităţii rămâne lupul, aşa că, în loc de purceluşi de pluş, puteți oferi un cadou românesc sub forma unui tricou Simbol Lup – pentru el şi pentru ea – sau câte un tricoul cu Lupul Dacic, pe care îl găsiţi, la rândul său, atât în varianta de damă, cât şi de bărbat.

Tricouri Lupul Dacic


Japonia  - două Valentine’s Day și două ocazi de a oferi cadouri pentru îndrăgostiți

Ziua indragostitilor in Japonia


Nici Ţara Soarelui Răsare nu s-a lăsat mai prejos atunci când a venit vorba de adaptat o tradiţie vestică. În Japonia, se celebrează două Zile ale Îndrăgostiţilor. Mai întâi, pe 14 februarie, fetele şi femeile oferă ciocolată bărbaţilor pe care îi admiră. Există două sortimente: Giri Choco, acordată colegilor, prietenilor sau şefilor, în stil platonic, respectiv Honmei Choco, ciocolată făcută în casă, cu semnificaţie romantică, dăruită bărbaţilor de care sunt îndrăgostite. Apoi, pe 14 martie, urmează Ziua Albă – momentul când este rândul bărbaţilor şi băieţilor să „întoarcă” gestul şi să ofere, la rândul lor, daruri.

Tricouri Rasarit Romania


Nu am putea să ne gândim la Japonia, Ţara Soarelui Răsare, fără a ne duce cu gândul la Tricoul Răsărit România – de damă şi de bărbat – care se potriveşte perfect cu atmosfera invocată de celebrarea dragostei în această ţară. Alternativ, când vă oferiţi în dar ciocolată unul celuilalt, puteţi purta Tricoul Solar – îl găsiţi atât în varianta pentru ea, cât şi pentru el.

Tricou Solar


Taiwan - florile sunt cadouri pentru pereche

Ziua indragostitilor in Taiwan


Dincolo de Valentine’s Day sau Ziua Albă, taiwanezii celebrează iubirea şi pe 7 iulie, când bărbaţii le dăruiesc femeilor flori – numărul şi culoarea acestora transmiţând mesaje. De exemplu, un singur trandafir înseamnă „iubire”, 11 trandafiri înseamnă că destinatarul este una dintre persoanele favorite ale celui ce dăruieşte buchetul, 99 de trandafiri înseamnă „pentru totdeauna”, iar 108 trandafiri reprezintă o cerere în căsătorie.

Tricouri Infinitul


„Pentru totdeauna” este şi mesajul transmis de tricoul Infinitul – pentru el şi pentru ea – colorat ca o floare şi cu un design inspirat din simbolul românesc al Florii Vieţii, numai bun de dăruit pentru a vă arăta dragostea unul faţă de celălalt.

Cărţile, cadouri pentru îndrăgostiţii din Catalonia

Ziua indragostitilor in Catalonia


Încă din secolul 15, catalanii celebrează, pe 23 aprilie, ziua Sfântului Jordi (Gheorghe), care şi-a salvat prinţesa din ghearele dragonului. Conform legendei, Sfântul Gheorghe a tăiat capul dragonului, iar din sângele acestuia, a răsărit un trandafir. De aici a pornit tradiţia catalană de a dărui un trandafir şi o carte ca semne ale dragostei. 

Tricouri Zmeul Mama Zmeilor


Direct din cărţi vin şi două personaje de basm – tricoul Mama Zmeilor şi tricoul Zmeul Însuşi – pe care le puteţi purta când vă apucaţi să citiţi împreună cărţile dăruite reciproc.

Wales, linguri de lemn drept cadouri pentru îndrăgostiți

Ziua indragostitilor in Wales


Ziua Dragostei este sărbătorită în Wales pe 25 ianuarie – ziua Sfintei Dwynwen – prilej pentru ca îndrăgostiţii să îţi ofere cadou, unul altuia, linguri de lemn sculptate de mână, o tradiţie practicată încă din secolul 16. Lingurile sunt, de obicei, sculptate cu diferite simboluri – potcoavă, pentru noroc sau roţi, pentru sprijin.

Tricouri Coloana


Soarele şi Luna nu se numără printre simbolurile întâlnite pe „lingurile dragostei” din Wales, dar se regăsesc pe tricourile Coloană – pentru el şi pentru ea – de la ColorEscu, pe care vi le puteţi face cadou pentru a celebra ziua iubirii, în caz că nu aveţi timp să sculptaţi la rândul vostru, câte o lingură de lemn.

Şi-am încălecat pe-o inimă de ciocolată,
Şi v-am spus povestea toată,
Despre ce să dăruiţi
Celor pe care-i iubiţi.
 

Suport clienți Luni-Vineri: 10:00-18:00

0770.949.155 comenzi@colorescu.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost sters din favorite!