Cele mai comune pete de pe tricouri și soluții pentru a le îndepărta

Cele mai comune pete de pe tricouri și soluții pentru a le îndepărta
Adesea, petele sunt principalul dușman care intervine în relația noastră perfectă cu hainele preferate. Din fericire, există soluții practice pentru a elimina majoritatea petelor comune de pe haine, astfel încât să poți păstra tricourile și hainele celor mici în stare impecabilă.

Cele mai comune pete care apar pe tricouri

Petele de murdărie: Un weekend în parc, la munte, joaca în curtea școlii se transformă adesea în pete de noroi sau de iarbă pe haine.

Soluție: Spală petele de noroi sau de iarbă cât mai repede posibil cu apă rece și detergent. Utilizează o perie cu peri moi pentru a curăța petele mai persistente. Dacă petele sunt uscate, aplică puțină soluție de prespalare înainte de a le spăla.

Petele de cerneală: Folosești frecvent un stilou sau ai un copil care scrie cu stiloul la școală? Petele de cerneală pot deveni un coșmar frecvent. În cazul celor mici, o idee bună ar fi tricoul polo cu Lupul Dacic de la ColorEscu. Cu puțin noroc, nuanța cernelii se va confunda cu cea a tricoului.
Tricou polo Lupul Dacic copii


Soluție: Aplică puțin alcool izopropilic pe o cârpă albă și tamponează ușor petele de cerneală. Apoi spală tricoul în apă rece cu detergent lichid.

Petele de alimente: Picăturile de ketchup, sosurile și resturile de mâncare se regăsesc adesea pe haine după masă. Cu toții știm pe cineva care ne spune meniul zilei… fără să îl/ o întrebi.

Soluție: Răzuiește ușor orice reziduuri solide de pe pete și clătește-le cu apă rece. Apoi aplică detergent direct pe pete și spală tricoul în apă rece.

Petele de vopsea acrilică: Dacă ai un hobby legat de pictat sau joaca de-a artistul, s-ar putea să te confrunți cu pete de vopsea acrilică de pe panze și pe haine. Chiar și Zâna din Povești poate fi neatentă când e creativă.
Tricou Zana din Povesti copii


Soluție: Dacă vopseaua este încă umedă, îndepărteaz-o cât mai mult posibil cu apă rece. Dacă este uscată, încearcă să o rupi delicat și apoi să folosești un solvent adecvat pentru a elimina urmele. Spală tricoul în apă rece după aceea.

Petele de pe tricouri tehnice

O categorie aparte o reprezintă tricourile tehnice, special concepute pentru sport. Acestea sunt adesea expuse la pete de transpirație, de noroi sau iarbă și de mâncare. Iată câteva sfaturi pentru a elimina astfel de pete de pe tricourile sport:

Petele de transpirație: Petele de transpirație pot deveni inestetice și pot crea un miros neplăcut, persistent în timp. Pentru a le îndepărta, înmuiați zona petei în apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu timp de aproximativ 30 de minute. Apoi, spălați tricoul în apă caldă cu detergent și adăugați puțin oțet alb în compartimentul pentru balsam de rufe al mașinii de spălat.

Petele de noroi sau iarbă: Dacă te-ai murdărit în timpul activităților sportive, încearcă să permiți petei să se usuce complet. Apoi, scutură sau perie delicat murdăria uscată. Aplică detergent lichid pe pete și freacă ușor cu o perie moale. Spală apoi tricoul în apă rece cu detergent.
Tricou tehnic Lupul Dacic


Petele de mâncare: Picăturile de băuturi sau petele de alimente pot părea dificil de îndepărtat. Dacă petele sunt proaspete, clătește-le imediat cu apă rece pentru a îndepărta reziduurile. Apoi, aplică puțin detergent pe pete și lasă-l să acționeze timp de câteva minute. Spală tricoul în apă rece.

Pete de ulei sau grăsime: Petele de ulei sau grăsime pot fi eliminate prin aplicarea unei cantități mici de detergent direct pe pete. Masează ușor zona afectată cu degetele pentru a ajuta la dizolvarea grăsimii. Spală apoi tricoul în apă caldă.

Petele de sânge: În cazul petelor de sânge, clătește imediat zona cu apă rece pentru a îndepărta sângele proaspăt. Apoi, aplică puțină pastă de bicarbonat de sodiu amestecată cu apă pe pete și lasă-o să acționeze timp de aproximativ 30 de minute. Spală apoi tricoul în apă rece.

Menționăm că toate soluțiile menționate sunt sugestii. Rezultatele depend de mulți factori (cât de veche este pata, care este componența elementelor care au generat pete etc.). Nu le luați ca literă de lege și nici ca soluții minune, ci ca sugestii la care puteți apela când aveți nevoie.

Înainte de a încerca oricare dintre aceste metode, asigură-te că verifici eticheta tricoului pentru instrucțiuni specifice de îngrijire (dacă ai nevoie de ajutor în interpretare, am explicat aici toate simbolurile de pe etichetele hainelor). De asemenea, încearcă întotdeauna o soluție mai puțin invazivă înainte de a trece la metodele mai agresive, pentru a evita deteriorarea materialului. Cu puțină atenție și îngrijire corespunzătoare, tricourile tale tehnice pentru sport pot rămâne în condiție perfectă pentru mult timp.

Când vrei o garderobă cu haine care să reziste în timp, în ciuda încercărilor prin care trec, merită să iei în considerare brand-uri locale, cum este ColorEscu, care pun accentul pe calitate, alături de design-ul unic.

Pentru a menține culorile vii ale tricourilor ColorEscu, spală-le pe dos, cu apa rece sau călduță, și folosește detergent delicat. Evită folosirea înălbitoarelor, deoarece acestea pot afecta culorile tricourilor. După spălare, usucă tricourile la umbră pentru a preveni decolorarea.

Tricourile ColorEscu sunt create cu atenție la detalii, inclusiv la materialele folosite. Dacă le ai în garderobă, este important să știi cum să îngrijești aceste haine ca să le porți cât mai mult. Găseşti aici, de exemplu, 9 sfaturi despre cum să îţi protejezi cât mai mult tricourile cu imprimeu.

Suport clienți Luni-Vineri: 10:00-18:00

0770.949.155 comenzi@colorescu.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost sters din favorite!