Zimbrul și Capul de Bour – Noi simboluri românești pe tricourile ColorEscu

Zimbrul și Capul de Bour – Noi simboluri românești pe tricourile ColorEscu

Fie că sunt căutate pentru a fi oferite pe post de cadouri românești, fie că sunt luate ca suveniruri tradiționale de suflet, produsele ColorEscu ce includ simboluri și elemente românești au fost mereu în topul solicitărilor. Lupul Dacic, Decebal, tricolorul, jupânii, Zmeii, simbolurile operelor lui Brâncuși… fiecare dintre ele reprezintă alegerea perfectă pentru cineva care caută un produs românesc de calitate, care să îmbine dimensiunea practică (haine și accesorii care se pot purta oricând) cu cea simbolică (spiritul românesc reflectat în fiecare dintre ele).

Acestei galerii de ”vedete” ColorEscu li s-au alăturat de puțină vreme alte două simboluri și nu putem să nu spunem că suntem tare mândri de ce a ieșit :)

Zimbru de România 

Animal venerat în timpurile dacice, zimbrul simbolizează identitatea colectivă a neamului românesc. Mândru și puternic, Zimbrul ne învată șă trecem cu fruntea sus chiar și prin cele mai grele momente ale vieții și, mai ales, să renaștem după fiecare dintre ele.

Ființă impresionantă și plină de mister, Zimbrul are o legatură profundă cu acele caracteristici ale românilor de care suntem mândri și pe care ar trebui să le promovăm mai des: puterea, dârzenia, înțelepciunea.

Tricou Zimbru de Romania ColorEscu

Cap de Bour 

Capul de Bour este unul dintre simbolurile puternice ale românilor, fiind stemă a primului stat al Moldovei și simbol al celui mai valoros timbru poștal al României.

Bourul este cunoscut în special ca simbol al întemeierii Moldovei şi ca element preluat ulterior în stema Principatelor Unite. Capul de bour reprezentat cu stea în frunte şi plasat între soare şi lună simbolizează armonia universală.

Confundat adeseori cu zimbrul, în povestea întemeierii Moldovei bourul are rolul animalului vînat, dar şi al animalului îndrumător. În momentele grele ale istoriei, omul primitiv avea nevoie de un „animal-îndrumător”, pe care îl angaja într-o vînătoare ritualică, o acţiune de găsire a drumului cel bun. În legenda despre întemeierea Moldovei, aşa cum o expune Grigore Ureche în cronica sa, Dragoş pleacă în Maramureş în urmărirea unui bour şi ajunge într-un loc din care nu mai pleacă, unde întemeiază un stat căruia îi spune Moldova.

Tricou Cap de Bour ColorEscu

Misiunea ColorEscu de resuscitare a elementelor frumoase românești, de readucere în moda străzii de astăzi a simbolurilor pline de putere și vitalitate pe care le păstrăm încă din timpurile dacice, merge mai departe cu implicarea voastră!

Ori de câte ori alegeți să purtați un produs românesc, să oferiți un cadou românesc, să cumpărați un suvenir tradițional original, care să aibă viu spiritul românesc în el, contribuiți și voi la răspândirea frumosului românesc în jur!

Suport clienți Luni-Vineri: 10:00-18:00

0770.949.155 comenzi@colorescu.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost sters din favorite!