Cum să împachetezi pentru 7 zile, fără să ai nevoie de bagaj de cală

Cum să împachetezi pentru 7 zile, fără să ai nevoie de bagaj de cală
Agitaţie, stres, aşteptare... Călătoriile cu avionul pot fi solicitante chiar şi în cele mai bune momente, dar suntem cu toţii de acord că un bagaj de cală complică şi mai mult lucrurile. Tocmai de aceea, ar fi ideal să nu-l mai ai cu tine, chiar dacă vei călători mai multe zile.  

Prin urmare, dacă te pregăteşti să pleci în vacanţă zilele acestea, noi îţi spunem cum să porneşti la drum doar bagajul de mână. Secretul este să planifici foarte bine tot ce vei pune în valiză.

1. Planfică şi fă o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Apoi gândeşte-te foarte bine ... chiar ai nevoie de toate? Ţine cont că, în majoritatea cazurilor, poţi găsi o parte din lucruri în camera de hotel (prosoape, papuci, obiecte de toaletă) sau poţi cumpăra ce îţi lipseşte de la faţa locului.

2. Foloseşte recipientele speciale de transport pentru lichide. Până la urmă, nu ai nevoie de recipientele întregi de 100 ml pentru toate produsele cosmetice. Mai mult, de obicei primeşti astfel de produse şi la cazare.

Recipiente lichide


3. Include în bagaj şi un mic recipient cu detergent de mână. Când realizezi că poţi spăla rapid, la faţa locului, o parte din haine, îţi dai seama că poţi lua chiar şi mai puţine cu tine, ceea ce îţi lasă loc mai mult în valiza de mână. Așa reușesc unii să călătorească și câte 2 săptămâni doar cu bagaj de cabină.

4. Când vine vorba de „câte” haine să iei cu tine pentru o săptămână, aplică regula 5, 4, 3, 2, 1 – nu depăşi 5 perechi de şosete şi lenjerie, 4 tricouri, 3 perechi de pantaloni/ fuste, 2 perechi de pantofi şi 1 pălărie (recomandată în special pentru destinaţiile însorite). Bineînţeles, poţi ajusta numerele în funcţie de nevoile tale (pe plajă nu ai nevoie de foarte multe perechi de șosete, până la urmă) şi poţi adăuga elemente suplimentare (cum ar fi costumul de baie sau un hanorac) în funcţie de destinaţie.

De exemplu, din colecţia ColorEscu, modele perfecte pentru vacanţă pot fi tricourile  Vânt din Pupa şi Limita e cerul (pe albastru), combinate cu pantalonii scurţi Ancora Navigator, în cazul domnilor, respectiv cu o fustă uni colorată în cazul doamnelor.  Completate şi de o şapcă Lupul Dacic, formează garderoba perfectă pentru zile în care vrei să te simți confortabil, dar cu stil.

5. Orientează-te spre o schemă de culori atunci când îţi alegi hainele de vacanţă. În acest fel, hainele vor fi foarte uşor de asortat şi îţi vei putea crea ţinute variate cu un număr minim de piese vestimentare. De exemplu, pantalonii scurţi grena ColorEscu se potrivesc perfect atât cu tricoul polo ColorEscu vişiniu, cât şi cu tricoul tehnic de sport Motiv România.

6. Ia în considerare piese vestimentare versatile, care pot îndeplini mai multe funcţii. De exemplu, tricoul Simboluri Româneşti cu croială lungă de la ColorEscu poate fi un tricou de zi alături de o pereche de blugi, o rochie lejeră de vară, dar şi un pareo excelent pe plajă.  
 
7. Când împachetezi bagajul, ocupă fiecare colţişor de spaţiu disponibil. Uite câteva idei utile:

- pune şosetele în încălţăminte;
- nu e musai ca un pantof să stea lângă celălalt– aşază-i în „colţurile” valizei; 
- rulează hainele mai puţin voluminoase – tricourile şi pantalonii scurţi ocupă mai puţin loc în variantă rulată şi nu se şifonează la fel de tare. Iar dacă alegi tricouri tehnice cum sunt tricoul Simbol Lup sau tricoul Tricolor România, economiseşti şi mai mult spaţiu şi ai şi mai puţine griji când vine vorba de cute;
- împătureşte hainele mai voluminoase – ca hanoracele sau puloverele - în formă de „pătrat”. Bluza cu fermoar Simbol România, de exemplu, ocupă mai puţin loc strânsă aşa decât rulată;
- pune întâi hainele împachetate în formă pătrată, apoi aşază-le pe cele rulate printre ele.

8. Când călătoreşti cu familia sau prietenii, verificaţi să nu aveţi „dubluri” – pasta de dinți poate sta într-un bagaj, şamponul în altul.

Bagaj de vacanta


9. Poartă cele mai grele sau cele mai voluminoase obiecte „în avion”. Chiar şi în miez de vară, pentru serile petrecute pe afară, vei avea nevoie cu siguranţă de un hanorac – poartă-l când pleci cu avionul. Şi nu că ne lăudăm, dar hanoracul Aripi Româneşti se potriveşte perfect pe orice aeroport. De asemenea, pune pe tine blugii, lăsând pantalonii scurţi în valiză, şi încalţă-te cu pantofii sport, lăsând sandalele în bagaj.

Știm că mulți dintre prietenii ColorEscu sunt călători împătimiți, așa că așteptăm și alte sfaturi pentru a completa această listă.

Şi-am încălecat pe-un soare
Şi pe visuri călătoare
Şi v-am spus ce s-adunaţi
În bagaj să-mpachetaţi
Cât să-ncapă la un loc
Şi să n-aveţi griji deloc.
 

Suport clienți Luni-Vineri: 10:00-18:00

0770.949.155 comenzi@colorescu.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost sters din favorite!