Noua colecție de bluze românești de la ColorEscu și simbolurile reprezentate

Noua colecție de bluze românești de la ColorEscu și simbolurile reprezentate

Luăm cu grijă și cu drag semne primordiale, le căutăm simbolul și sensul, le înțelegem și le îmbinăm până când spun o poveste frumoasă pe care v-o oferim – asta facem la ColorEscu de ani buni și asta înseamnă, pentru noi, păstarea și răspândirea spiritului românesc.

Țesutul și cusutul de semne și simboluri românești, așa cum erau ele practicate în vechime, erau mai mult decât o îndeletnicire. Au depășit cu mult granițele unor activități necesare supraviețuirii în acele vremuri. Au fost mereu o formă de a menține legatura între cer și pământ, între sacru și profan. Forme geometrice cu grijă îmbinate sunt explozii de energie și semnificații, purtând în ele simbolistica unor culturi importante – al Vetrei, al apei, al soarelui etc.

Poate că acum, când țesutul a fost înlocuit de print și cusăturile de broderie mecanică, o parte din energia care conservă aceste simboluri s-a mai pierdut. Puterea lor însă nu. Hainele și accesoriile cu spirit românesc de la ColorEscu integrează mai mult decat elemente grafice cu rădăcini adânc înfipte în trecutul nostru.

Bluze românești de azi cu simboluri de ieri, veșnic vii

Colecția de sezon rece din 2019, cu bluze de damă și bărbătești, este o ilustrare clară a ceea ce facem în fiecare zi – căutăm frumosul românesc de pretutindeni și din totdeauna și îl ancorăm bine în prezent, în tendințele modei actuale. Punem designul inspirat de simboluri primordiale pe haine noi, de calitate, din cele mai bune materiale, care să îndeplinească cele mai exigente cerințe ale modei din zilele noastre.

Printre simbolurile pe care le găsiți integrate în cele mai noi designuri realizate de ColorEscu, menționăm:

Coloana – simbol vechi de peste 10.000 de ani, care semnifică legătura dintre cer și pământ, accesul la cele cerești, dar și coborârea spre cele lumești. Din coloana, oamenii au dezvoltat apoi și alte simboluri: rombul, unghiurile, clepsidra.

Bluza Coloana ColorEscu

Rombul – mult mai mult decât ce credem noi astăzi despre el, rombul a fost în vechime simbol al fertilității și al abundenței.
Jacheta Semne Bune ColorEscu

Segmentele – nici simplele linii nu sunt doar ce par. În funcție de numărul, poziționarea lor combinația în care le găsim pot avea semnificații puternice:

  • 2 linii gemene semnifică puterea perechii
  • 3 linii paralele simbolizează cele 3 etape ale vietii: nasterea, cunoasterea de sine, moartea
  • 4 linii paralele reprezintă abundența si sunt semn al Zeitei Fertilitatii Pamantului.
Bluza Mandra ColorEscu

Tricou Mandra ColorEscu

Bluza Mandra alba ColorEscu

Pentru cei care iubesc simbolurile românești mai mult decât elementele grafice pline de semnificații, toamna acestui an a adus un nou model de hanorac cu Lupul Dacic.
Hanorac Lupul Dacic ColorEscu


V-am dezvăluit puțin din ”bucătăria” creației de la ColorEscu pentru a vă face să înțelegeți de unde pornește totul și cum se formează și de ce spunem că niciun tricou nu e un simplu tricou, nicio bluză doar o bluză și tot așa… Fiecare dintre ele este un strop de spirit românesc și așa va rămâne.

Suport clienți Luni-Vineri: 10:00-18:00

0770.949.155 comenzi@colorescu.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost sters din favorite!